בין כל העדות המרכיבות את כור ההיתוך הישראלי, אין כל ספק כי העדה המרוקאית היא זו שהביאה אלינו את הטעמים האהובים ביותר מבין כלל העדות, במסגרת המטבח המרוקאי. בהמשך לכך, אין פלא שלאורך השנים התפתחו שורה של מוצרים שתוכננו ועוצבו על פי עקרונות המטבח המרוקאי ובכלל זה גם תבלין לקציצות מרוקאי. מה זה בדיוק התבלין הזה ומה הופך אותו למרוקאי? על כך בשורות הבאות.
המטבח המרוקאי – קווים לדמותו
את המטבח המרוקאי ניתן לאפיין במגוון צורות, שחלקן בהחלט מחמיאות לו וחלקן קצת פחות. כך למשל, השימוש הרב בשמן היה בעבר מקובל לגמרי, אבל בעידן של תזונה בריאה, הופך יתרון קולינרי זה לחסרון בריאותי של ממש. יחד עם זאת, גם המטבח המרוקאי עבר את ההתאמות שלו לעידן החדש הזה והתאים את המתכונים האהובים על כולנו לכמויות מדודות יותר של שמן, שכיום אינן חורגות מן המקובל גם בעדות אחרות. דברים אלה נכונים גם לנושא המלח שאף הוא סבל מפגיעה תדמיתית קשה בעידן התזונה הבריאה. פרט לשני רכיבים אלה, מתאפיין המטבח המרוקאי בתבלינים הייעודיים שיוצרים את הטעם המרוקאי ובראשם הכמון. כמון, פפריקה, כורכום, חוויאג', אלו הם התבלינים שמייד מתחברים לנו עם הבישול המרוקאי.
קציצות בטעם מרוקאי
בין כל המאכלים שהגיעו אלינו מהמטבח המרוקאי, קציצות הוא התבשיל שבו ניתן להשוות את הטעמים המרוקאיים לטעמים של העדות האחרות בצורה הקלה ביותר. בשנים האחרונות החלה מגמה של יצירת תערובות תבלינים מוכנות מראש, שאותן ניתן ליישם בתערובת בשר טחון לבישול קציצות. אחת התערובות האהובות ביותר בקטגוריה זו היא התערובת של תבלין לקציצות מרוקאיות, תבלין שכולל בתוכו תערובת של תבלינים בעלי ארומה מרוקאית קלאסית, כשכמון ופפריקה כאמור, משחקים בה תפקיד חשוב ודומיננטי.
ישנן אופציות רבות לרכישת תבלין לקציצות מרוקאי, אבל אם אתם רוצים את התערובת האותנטית עם הארומה המלאה של כל תבלין ותבלין, מומלץ לקנות אותה בחנות תבלינים מתמחה שיכולה להציע לכם גם ורסיות שונות של אותה תערובת.
בחנות התבלינים והפיצוחים של פיצוחי מורנו תוכלו למצוא תבלין לקציצות מרוקאיות במספר ורסיות עם דגשים שונים של תבלינים מרוקאים מובילים. כל התבלינים בחנות מיוצרים בתהליכים מסורתיים המשמרים את הערכים התזונתיים שלהם, את הארומה והגוון העז שלהם וכמובן את המאפיין העדתי שלהם, ובמקרה זה המאפיין המרוקאי. להזמנות התקשרו עוד היום לטלפון 053-9345756.
בהשגחת בד"ץ בית יוסף.